אגוז לוז

אגוז לוז אגוז לוז הידוע גם בשם בונדוק, הוא אחד האגוזים הטעימים והבריאים ביותר שיש. הוא גדל על שיח בתוך פרי שעיר וגדול וכאשר הפרי בשל לחלוטין הוא נפתח ואגוז הלוז נופל מתוכו. יש לו קליפה חיצונית קשיחה וקליפה פנימית דקה ואכילה.

אזור גידול

אגוז לוז גדל במקומות בהם יש מזג אוויר קר מכיוון שהוא זקוק לקור על מנת להתפתח ולפרוח. שיח אגוז הלוז גדל בעיקר בארצות אירופה ואסיה, ארצות הברית ואוסטרליה, שם הוא מגודל ומשווק לשאר חלקי העולם.

ערך תזונתי

אגוזי לוז מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, זרחן, ויטמין E. מדובר מאגוז שמכיל כמות מכובדת של שומן שיכולה להגיע עד 65 אחוזי שומן, אך הרוב המוחלט של השומן באגוזי הלוז הוא שומן בלתי רווי. אגוזי לוז כמעט ולא מכילים נתרן או סוכר. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, להשתמש בהם לבישול ובעיקר לקינוחים, עוגות, ציפוי בשוקולד, ממרחים וקדומה, וליהנות לא רק מטעם נפלא אלא גם ממרכיבים תזונתיים עשירים ובריאים.