אגוזים בבישול

כולם יודעים שאגוזים מאוד בריאים לאדם ושכדאי לשלב אותם בתפריט היומי שלנו. למרות שניתן לאכול הארבה אגוזים בתור נשנושים שקונים בפיצוציה, חשוב לציין שזאת לא הדרך הטובה ביותר לאכול אגוזים מכיוון שאלו הם אגוזים מעובדים ומכילים כמות גדולה מאוד של מלח, שלא בריא לגוף כלל וכלל. לפניכם כמה רעיונות חלופיים ל-איך בכל זאת תוכלו לשלב את האגוזים בתפריט שלכם בצורה בריאה.

איך לשלב את האגוזים בבישול?

אגוזים בסלט – אגוזים יכולים להשתלב בצורה טובה מאוד בסלטים. על מנט להעשיר את הסלט בחלבונים, שומנים, וויטמינים ומינרלים, כדאי להוסיף חופן אגוזים לכל סלט.  כל אגוז יתאים לסלט, אגוז קשיו או אגוז פקאן יוסיפו מתיקות ועסיסיות לסלט שלכם, צנוברים יוסיפו מרקם פריך ונעים אך המלך הבלתי מעורער של הסלטים הוא ללא ספק אגוז המלך, שמשתלב בצורה מושלמת כמעט בכל סוג של סלטים ועם כל סוג של ירקות.

אגוזים באפיה – הדרך הקלאסית והטעימה ביותר לשלב אגוזים היא בעזרת אפיה. ניתן לאפות עוגות ועוגיות ולשלב בהם אגוזים כמו למשל עוגת בננות עם צימוקים ואגוזי מלך, עוגת גזר עם אגוזי מלך, עוגיות שקדים, עוגיות עם קשיו, עוגיות פקאן ועוד. ניתן לקשט עוגיות ועוגיות עם מגוון של אגוזים ואפילו להוסיף אגוזים בקינוחים קרים כמו גלידה.

בישול עם אגוזים – אגוזים יכולים לשמש לא רק בצורתם הטריה ובאפיה אלא גם בבישול. במטבח האסיאתי נהוג להוסיף אגוזי קשיו ובוטנים למאכלים רבים כמו אורז או נודלס מוקפצים, מילוי של כופתאות, ירקות מוקפצים ועוד. אגוזים יכולים להשתלב בהצלחה גם במרקים שונים, תבשילים שונים, ממרחים, כמנות פתיחה וכמנות עיקריות גם כן. ערמונים הם אגוז שאפשר להכין ממנו מגוון רחב של תבשילים ומטעמים, להוסיף אותם למרקים, ריזוטו, ניוקי, תבשילים, סלטים חמים ועוד.