בחלק מהסרטים האמריקאים בכל פעם מנסים להראות לנו (ברוב המקרים מדובר בבדיחה, אך למרבה הצער, הדברים חודרים לתודעה) כי אוכל בריא זה משהו ממש לא טעים. לא חסר סצינות בהן אמהות מכריחות את הילדים שלהן לאכול מנה בריאה שמתבררת כממש לא טעימה בסרט. עם זאת, במציאות הדברים נראים אחרת לגמרי ויש המון מזונות בריאים וגם טעימים בו זמנית – לדוגמה, אגוזי ברזיל.
למה בריא כל כך לאכול אגוזי ברזיל?
בחופי האמזונס הרחוקים, צומחים להם עצים גדולים עם אגוזי ברזיל טעימים. משום שמדובר על מזון טעים ומאוד בריא בו זמנית, מדינות רבות ניסו לגדל עצים אלו, אך כשלו ונכון להיום, ברזיל מייבא אגוזים אלו לכל המדינות בעולם.
אגוז ברזיל הוא אחד המקורות הטובים ביותר לסלניום. כפי שידוע, הגוף שלנו זקוק לכ55 מק"ג סלניום ביום – תלוי בגיל ובמצב הפיזי, לדוגמה, נשים בהריון זקוקות לכ60 עד 70 מק"ג סלניום ביום. באגוז ברזיל אחד יש כ80 מק"ג סלניום. זאת אומרת, כדי לספק את הצריכה היומית, עליכם לאכול אגוז ברזיל אחד ביום בלבד.
מעבר למקור עשיר של סלניום, אגוזי ברזיל עשויים משומן בריא אשר עוזר להפחתת הכולסטרול הרע ועוזר להתמודד עם לחץ דם גבוה.
מנות
למרות שאגוזי ברזיל הינם טעימים מאוד ונעשה בהם שימוש באפיה ובתחום הקוסמטיקה – על טעם וריח אין להתווכח ואם אתם לא ממש אוהבים את הטעם, ניתן לשלב את האגוז בתוך מנות. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת, היא להכין סלט ולהוסיף אליו אגוז מלך קצוץ. אם הינכם אוהבים דייסות, ניתן לטחון את האגוזים ולהוסיפם לדייסה – כך הטעם כמעט לא מורגש והינכם נהנים מכל היתרונות הבריאותיים.