איזה אגוזים גדלים בישראל

הם עשירים בנוגדי חמצון וחומצות שומן, מעולים לשמירה על מראה עור בריא, מסייעים להאטת תהליך ההזדקנות ומחזקים את המערכת החיסונית. חלקם מעולים לשמירה עלב ולאיזון רמות הסוכרים בדם. השאלה היא אילו מהאגוזים הקיימים גדלים כאן אצלנו בישראל. חשוב לצין שלא מומלץ לגדל עצי אגוז בבית, פרט לעץ הפקאן שכן הם זקוקים לרוב לתנאים מאוד מיוחדים.

אגוז הפקאן

הפקאן הוא עץ עם עלים ירוקים ארוכים ונחשב לאחד העצים הכי מרשימים בטבע. הוא מעניק צל רב אך החיסרון שלו הוא היותו מכסה אזורי גידול נרחבים. בכדי לגדל אותו הוא חייב אזורים חמימים עם שמש מלאה וזקוק בתחילת דרכו להרבה מים אך לאט לאט מורידים את כמות המים, כשהוא גדל.

עץ המקדמיה

המקדמיה רגיש מאוד לקור וזקוק לשם מלאה. התקופה הטובה ביותר בשנה לשתול אותה היא באביב. בתחילת הדרך הוא זקוק להרבה מים ולאחר מכן אפשר להפחית את תדירות ההשקיה. הוא עץ מאוד יפה שזקוק להרבה חום.

צנובר

נקרא אורן הצנובר. עץ מחטני ירוק

 שגדל כאן בישראל כבר כמה מאות שנים. יש לו את האצטרובלים ובתוכם הצנוברים שיש להם קליפה. מדובר בעץ חזק ועמיד לכן הוא לא זקוק לא להרבה מים וגם לא לתנאים ספציפיים פרט לשמש מלאה לאורך השנה. יש לשים לב כי תולעים יכולות לגרום לו לנזק רב ולכן במידת הצורך יש לרסס.

פיסטוק

העץ מכונה גם אלת הפיסטוק. כשהוא פורח יש לו פרחים אדומים מהממים. בחורף הוא זקוק לקור ובקיץ לחום . בדרך כלל נהוג לגדל אותו בתנאים מדבריים עם קרקע מנוקזת. בנוסף הוא זקוק לשמש מלאה. מומלץ לשתול או בתחילת האביב או בחורף.