קשיו הוא אגוז מוכר בכל רחבי העולם. אך למרות שכמעט כולם מכירים את הקשיו, לא כולם יודעים שלמעשה לא מדובר באגוז כלל וכלל. הקשיו הוא חלק נספח לפרי טרופי דמוי תפוח. עוד פחות מכך יודעים שהקשיו הוא למעשה רעיל מאוד בצורתו הטבעית והקשיו המתוק והטעים שמוסיף טעם כה נפלא למטבח שלנו, הוא למעשה קשיו שעבר תהליך של חימום וקילוף, בשביל להסיר ממנו את החלקים הרעילים.
אזור גידול
קשיו גדול באזורים טרופיים כמו ארצות דרום אמריקה, הודו, אינדונזיה, וויטנאם וגם ארצות ביבשת אפריקה. בארצות אלו לא רק הפרי המדומה של הקשיו נמכר למאכל אלא גם הפרי עצמו, שאינו משווק לארצות אחרות בגלל היותו עדין מדי.
ערך תזונתי
קשיו הוא מקור טוב מאוד לוויטמינים ומינרלים. הוא מכיל מינרלים רבים כמו אשלגן, אבץ, מגנזיום, סידן ועוד. הוא ידוע בעיקר בריכוז גבוה מאוד של ברזל. למעשה, קשיו מכיל כמות כמעט כפולה של ברזל מאשר יתר האגוזים. בנוסף לכך, הוא עשיר בחומצות שומניות שמורידות את רמות הכולסטרול הרע בדם ובכך שומרות על הלב ועל העורקים שלכם מפני מחלות.