אגוז חמאה

אגוז חמאה ידוע גם כאגוז מלך לבן, הוא אגוז לא מוכר בארץ. יש לו מרקם שמנוני, מתוק וטעים שמשמש בעיקר להכנת קינוחים שונים. ניתן לאכול את האגוז כפי שהוא בצורתו הטבעית או לטחון אותו עד לקבלת אבקה ולהשתמש בה לבישול ואפיה. זהו לא אגוז נפוץ בארץ ולכן אל תתפלאו אם לא תצליחו למצוא אותו בחנויות.

אזור גידול

אגוז החמאה צומח על עצים גדולים ומרשימים שנפוצים בעיקר במקומות עם אקלים קר כמו קנדה. ניתן למצוא את עץ אגוז החמאה גם באזור הצפוני של ארצות הברית אך לא ניתן למצוא אותו בארץ.

ערכים תזונתיים

תפקודו העיקרי של אגוז החמאה הוא תפקיד קולינרי, אך מלדבר היותו אגוז טעים מאוד, הוא גם אגוז בריא שיכול לטפל בהצלחה בכאבי בטן, בעיות עיכול, בעיות בכבד ואפילו בעיות עור. אגוז החמאה עשיר בשומנים וחלבונים, ויטמינים ומינרלים. ניתן למצוא בו ברזל בכמות נדיבה, חומצות שומניות בריאות וביניהן גם חומצת אומגה 3 שנחוצה לפעילות תקינה של המוח, הורדת לחץ דם וויסות כמות הכולסטרול המזיק בדם.